Quantcast
Channel: ايتنا - پربيننده ترين عناوين سيستم عامل :: نسخه کامل
Viewing all 2293 articles
Browse latest View live

اندروید حدود 90 درصد از بازار سیستم‌عامل‌های همراه را تسخیر کرد

$
0
0
تازه‌ترین یافته‌های موسسه تحقیقاتی Strategy Analytics نشان می‌دهد که سیستم‌عامل اندروید ۸۷.۵ درصد از بازار سیستم‌عامل‌های همراه را تسخیر کرده است.به گزارش ایتنا از فارس، تعداد گوشی‌های اندرویدی عرضه‌شده در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۳۲۸.۶ میلیون واحد بوده که نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۵ برابر با ۱۰.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.در حالی که در سال‌های اخیر اندروید معمولا حدود ۸۰ درصد از بازار گوشی‌های هوشمند را در اختیار داشته خیز تازه آن نشان می‌دهد iOS در رقابت با اندروید وضعیت مطلوبی ندارد.اپل در مقایسه ۴۵.۵ میلیون واحد آیفون را روانه بازار کرده که نسبت به رقم ۴۸ میلیون واحدی سال ۲۰۱۵ برابر با ۵.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد. مجموع گوشی‌های عرضه شده با دیگر سیستم‌عامل‌ها یعنی بلک‌بری و ویندوزفون هم در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۱.۳ میلیون واحد بوده است. این رقم در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ برابر با ۸.۲ میلیون واحد گزارش شده و همین امر نشان‌دهنده شکست مایکروسافت و بلک‌بری در بازار سیستم‌عامل‌های همراه است.عامل اصلی تداوم رشد بازار گوشی‌های هوشمند عرضه مدل‌های ارزان قیمت به خصوص در کشورهای در حال توسعه بوده، اما رقابت ده‌ها شرکت سازنده گوشی‌های اندرویدی این بازار را به سمت اشباع پیش می‌برد و گوگل با عرضه گوشی‌های پیکسل به تهدیدی جدی برای دیگر شرکت‌ها مبدل شده است.

ویندوز را با اسکنر صفحه کلید قفل کنید

$
0
0
استفاده از حسگر اثرانگشت برای رمزگشایی از گوشی‌ها و تبلت‌ها مدتی است که متداول شده اما صفحه کلید ۱۳۰ دلاری مایکروسافت به کاربران امکان می‌دهد به جای تایپ کلمه عبور برای هر بار ورود به رایانه فقط انگشت خود را بر روی یکی از کلیدها قرار دهند.به گزارش ایتنا از مهر، صفحه کلید یاد شده Modern Keyboard نام دارد و حسگر اثرانگشت آن در زیر سطح یکی از کلیدها و در سمت راست کلید Alt مخفی شده است. از این طریق می‌توان سیستم تایید هویت Windows Hello را نیز با استفاده از صفحه کلید یاد شده بر روی رایانه‌های مجهز به ویندوز ۱۰ به کار برد.مایکروسافت برای تبلیغ و بازاریابی این صفحه کلید به عبارت« شما کلمه عبور هستید» اکتفا کرده است. Windows Hello که در سال ۲۰۱۵ معرفی شد به کاربران امکان می‌دهد برای قفل گشایی از ویندوز ۱۰ از اثرانگشت، چهره یا عنبیه چشم استفاده کنند. این خدمات پیش از این از طریق سرفیس پروی ۴ و سرفیس‌بوک در دسترس بوده است.پیش از این اپل خدمات مشابهی را از طریق صفحه کلید مک بوک پرو ارائه داده و آن را به اسکنر اثرانگشت مجهز کرده بود. اما کاربران ویندوز به چنین امکاناتی دسترسی نداشتند.

مالکیت ۸۶ درصدی iOS 9 بر دستگاه‌های اپل

$
0
0
شرکت اپل ده ماه پس از عرضه نسخه نهم از سیستم‌عامل iOS خود اقدام به اعلام آمار مصرف این سیستم عامل توسط کاربران کرده است. بر اساس آمار اعلام شده توسط این شرکت، مشخص شده است که این نسخه توانسته است تا به‌خوبی در میان کاربران پذیرفته شود.به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از وب‌سایت خبری تحلیلی neowin، بر اساس آمار منتشر شده حدود ۸۶ درصد کاربران، جذب جدیدترین نسخه سیستم عامل اپل شده‌اند. بدین ترتیب مشخص است که تقریبا بیشتر کاربرانِ سیستم عامل iOS بر روی دستگاه‌های آیپد و یا آیفون خود، نسخه نهم این سیستم عامل را نصب کرده و از آن استفاده می‌کنند.مطابق این گزارش، این درصد از مشارکت در کاربرد نسخه مورد نظر، نشان دهنده این است که شرکت اپل در ترغیب مخاطبان به استفاده از آخرین نسخه نرم‌افزار خود به خوبی موفق بوده است. جالب است که iOS نسخه ۸ که در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی ۸۷ درصد کاربران را در اختیار داشت، اکنون تنها ۱۱ درصد از کاربران فعلی آیپد و آیفون را با خود همراه می‌بیند.همچنین تنها سه درصد از دستگاه‌های همراه اپل از نسخه‌های قدیمی‌تر از نسخه ۸ از سیستم عامل iOS استفاده می‌کنند. به نظر می‌رسد دلیل این امر این باشد این کاربران دارای دستگاه‌های قدیمی‌تر شرکت اپل هستند.شایان ذکر است که آخرین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی اندروید مارشمالو تنها بر روی ۱۳.۳ درصد دستگاه‌های اندرویدی نصب شده است. 

اشتباه عجیب مایکروسافت در عرضه وصله امنیتی برای فلش پلیر

$
0
0
شرکت مایکروسافت به‌تازگی وصله امنیتی ویژه‌ای برای یکی از مشکلات امنیتی موجود در پلاگین نرم‌افزار فلش پلیر را ارائه نموده، اما درعین‌حال یکی از مشکلات اصلی موجود در این زمینه را رفع نکرده است.به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از وب‌سایت خبری تحلیلی theinquirer، مایکروسافت درباره این بسته به‌روزرسانی، اعلام کرده است: «این بسته به‌روزرسانی می‌تواند مشکل امنیتی و آسیب‌پذیری موجود در نرم‌افزار فلش پلیر شرکت ادوبی را بر روی نسخه‌های ویندوز ۸.۱، ویندوز سرور ۲۰۱۲، ویندوز سرور ۲۰۱۲ R۲، ویندوز RT ۸.۱، ویندوز ۱۰ و ویندوز سرور ۲۰۱۶ رفع نماید.»گفتنی است مایکروسافت به‌تازگی بولتن جدید خود را در روز سه‌شنبه منتشر ساخت و یکی از مهم‌ترین مواردی که در این بولتن به آن اشاره‌شده، رفع مشکل فلش پلیر به‌عنوان یک پلاگین مشکل‌ساز بوده است. با این‌ وجود، یکی از مشکلاتی که در این زمینه به چشم می‌خورد این است که این مشکل به‌صورت خودکار برای کاربران رفع نخواهد شد بلکه این وصله باید به‌صورت انتخابی نصب شود.مشکل کار در این است که مایکروسافت به‌صورت دقیق به کاربران خود اعلام نکرده است که باید این سیستم را به‌صورت غیر خودکار نصب کنند و به همین دلیل نیز بسیاری از کاربران بدون آگاهی از این امر، در برابر این مشکل بزرگ آسیب‌پذیر هستند.شایان‌ ذکر است که مایکروسافت برای رفع این مشکل، وصله امنیتی روتین خود را با اندکی تغییر عرضه کرده است، لیکن وجود چنین اشتباهی در ساختار عرضه این وصله امنیتی از سوی متخصصان این شرکت اندکی عجیب به نظر می‌رسد و به‌احتمال فراوان به‌زودی شاهد رفع آن خواهیم بود. 

سرقت اطلاعات گوشی با برنامه‌های اندروید

$
0
0
به گزارش ایتنا از ایسنا، محققان فناوری ویرجینیا به تازگی اپلیکیشن‌های مشابهی همچون خرید روزانه و تبادل اطلاعات را که روزانه از آنها استفاده می‌کنیم، کشف کرده‌اند که با منابع سازنده، اطلاعات شخصی ما را به اشتراک می‌گذارند.این تحقیق توسط استاد علوم رایانه باند وانگ و همکارش دانشیار علوم رایانه دافنه یائو انجام و در انجمن ماشین‌های محاسباتی و رایانه آسیا و کنفرانس امنیتی ارتباطات در دبی ارائه شده است.وانگ اظهار کرد: اپلیکیشن‌ها با منبع دیگری در اتباط بوده و اطلاعات را به صورت شکل و یا تصویرهای مختلف ارسال می‌کنند. البته این روشی انکارناپذیر در استفاده از اپلیکیشن‌هاست و حال عمدی و یا غیرعمدی باشد، اطلاعات ما با منبع اصلی به اشتراک گذاشته می‌شود.این گروه اپلیکیشن‌های بزرگی را طی سه سال بررسی کردند. بررسی اپلیکیشن‌های در حال نصب توسط شرکت سازنده برای پیشگیری از تخریب دستگاه خود اطلاعاتی همچون مخاطبان، منطقه جغرافیایی و دسترسی به وب را نیز در اختیار شرکت سازنده قرار می‌دهد.این گروه دریافتند تنها خصوصی‌سازی گوشی همراه، انتخاب زنگ و ویدجت‌هاست که در واقع این مورد خود یک نقص امنیتی در گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود.وی در ادامه افزود: امیدواریم این تحقیق منبعی برای بررسی‌های بیشتر برای شرکت‌های سازنده نرم‌افزارهای پیشرفته کاربردی و امنیتی باشد.

مشخصات سیستم عامل اندروید ۸ لو رفت

$
0
0
به گزارش ایتنا از مهر به نقل از بی.جی.آر، در شرایطی که تنها دو درصد از کاربران سیستم عامل اندروید به نسخه ۷ این سیستم عامل مهاجرت کرده‌اند، گوگل قصد دارد نسخه بعدی اندروید موسوم به اندروید ۸ را طراحی کند.اندروید ۸ احتمالا در اواخر سال ۲۰۱۷ عرضه می‌شود و اولین ویژگی تازه آن Copy Less نام دارد که به کاربران گوشی‌های اندرویدی امکان می دهد به طور خودکار اطلاعات مرتبط با موضوعی خاص را برای کپی کردن از یک منبع پیدا کنند. با این کار ارسال اطلاعات مدنظر از طریق پیامک یا ایمیل تسهیل می‌شود.به عنوان مثال اگر شما با دوستتان در حال گپ زدن در مورد غذا خوردن در رستورانی خاص باشید و بخواهید اطلاعات مربوط به مکان این رستوران را از میان انبوهی از مطالب بیان شده بیابید تنها کافیست به صفحه گپ برگردید عبارت این رستوران در ... را تایپ کنید تا پیشنهاداتی در مورد آدرس رستوران مذکور نمایش داده شود تا بتوانید آنها را کپی کنید.قابلیت جذاب دیگر امکان ضربه زدن با انگشت بر روی یک آدرس و باز شدن خودکار برنامه نقشه گوگل برای نشان دادن آدرس محل مذکور است. این قابلیت قبلا در گوشی‌های آیفون وجود داشته است.ویژگی سوم، امکان تایپ تنها یک حرف انگلیسی برای اجرای برخی فرامین است. به عنوان مثال با تایپ کردن حرف C فهرست تماس ها یا Contatcts در دسترس قرار می‌گیرد. گوگل هنوز این اطلاعات را رد یا تایید نکرده است.

کشف ۴۰ باگ امنیتی جدید در سیستم عامل تایزن

$
0
0
حدود چند سال است که بزرگ‌ترین توسعه‌دهنده تلفن‌های هوشمند، سامسونگ، سیستم عامل تایزن را برای برخی از دستگاه‌های خود به کار گرفته است. سیستم عامل تایزن یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است که بر روی تلویزیون‌های هوشمند ساخت سامسونگ نصب شده است. این تدبیر در سال ۲۰۱۳ آغاز شد، زمانی که بازار دو دوربین سامسونگ را که با سیستم عامل تایزن کار میکرد را به چشم دید. پس از آن کمپانی ساعت‌های هوشمندی که بر اساس سیستم عامل تایزن کار میکردند را به بازار تکنولوژی وارد کرد.به گزارش ایتنا از کسپرسکی‌آنلاین، در سال ۲۰۱۵، این سیستم عامل بر گوشی‌های هوشمند مستقر شد و شروع آن با گوشی نسبتا ارزان Z۱ سامسونگ آغاز شد. در سال ۲۰۱۶، این غول کره‌ای بر تمام تلویزیون‌های هوشمند حکمرانی کرد. و سرانجام در سال ۲۰۱۷، در حالیکه این کمپانی نظر تمام مشتریان را به خود جلب کرده بود، توانست ماشین لباسشویی، یخچال و فریزر و جارو برقی هوشمندی را ایجاد کند که با سیستم عامل تایزن کار می‌کند.امروزه ده‌ها میلیون دستگاه، و تعداد بسیار بالایی از کاربران هستند که از سیستم عامل تایزن استفاده می‌کنند. اینطور بنظر می‌رسد که سامسونگ قصد دارد این سیستم را ادامه دهد و از همین سیستم عامل برای دیگر محصولات الکترونیکی مصرف کنندگان استفاده کند. بنابراین تعداد استفاده از تکنولوژی‌هایی که سیستم عامل تایزن دارند افزایش خواهد داشت.حال وقت آن رسیده است که بگوییم که آیا تایزن امن است؟پاسخ کاملا واضح است؛ خیر. Amihai Neiderman کارشناس بلند رتبه در سال ۲۰۱۷ که این باگ امنیتی را شناسایی کرد در صحبت‌های خود عنوان کرده که تایزن دارای حدوداً ۴۰ آسیب پذیری روز صفر است که به هکر امکان کنترل دستگاه‌ها را از راه دور می‌دهد. آسیب‌پذیری‌های پچ نشده دستگاه را برای هک و کنترل هکرها فراهم می‌کند. "Amihai Neiderman " در مصاحبه با Motherboardاذعان کرده است که تایزن به بدترین شکل کدنویسی شده و «تا به حال بدتر از آن را ندیده است» و کسانی که آن را نوشته اند «هیچ درکی از امنیت نداشته اند.» او همچنین افزود «مانند این است که یک دانشجوی نرم افزار را استخدام کرده و به او اجازه دهید برای شما برنامه نویسی کند».Neiderman می‌گوید: من حدود ۴۰ باگ امنیتی را یافتم که بسیاری از آن‌ها اکسپلویت بوده‌اند. او مدعی شد که بسیاری از کدهای تایزن قدیمی بوده و از سیستم عامل بادا گرفته شده‌اند اما با این حال اکثر نقص‌های مورد اشاره در کدهای جدید بوده که در دو سال اخیر نوشته شده‌اند.نکته قابل توجه این است که به گفته وی بسیاری از مشکلات برنامه‌نویسی یافت شده، مربوط به اشتباهاتی است که برنامه نویسان در بیست سال پیش مرتکب می‌شده اند.این طور که به نظر می‌رسد تایزن یکی از ایمن ترین سیستم عامل‌های حال حاضر نیست و مسلماً اندروید نیز تعدادی آسیب پذیری امنیتی داشته که با در نظر گرفتن گستردگی اکوسیستم آن، هر مشکل کوچکی می‌تواند تعداد بسیار زیادی از کاربران را تحت تأثیر قرار دهد. اما با بررسی موشکافانه می‌توان متوجه شد که دلیل موفقیت سیستم عامل اندروید، شناسایی و رفع سریع این آسیب‌پذیری‌هاست. 

ماه آینده بزرگ‌ترین به‌روزرسانی ویندوز ۱۰ انجام می‌شود

$
0
0
شرکت مایکروسافت تایید کرد بر مبنای طرح Redstone در تاریخ ۲ آگوست ۲۰۱۶ یعنی حدود یک ماه دیگر بزرگترین به‌روزرسانی را برای سیستم عامل ویندوز ۱۰ انجام می‌دهد.به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از اینکوئیرر، این اقدام پنج روز بعد از اتمام طرح به‌روزرسانی رایگان سیستم عامل ویندوز ۱۰ صورت می‌گیرد تا مایکروسافت خدمات ویژه و جامع را برای آخرین نسخه از پلتفرم خود ارائه کند.شرکت مایکروسافت با ارسال یک بیانیه این خبر را تایید کرد. این بیانیه روی سایت اینترنتی مایکروسافت منتشر شد و پس از گذشت مدت کوتاه این شرکت بیانیه خود را حذف کرد.به هر حال، مایکروسافت تایید کرد در تاریخ ۲ آگوست بزرگ‌ترین به‌روزرسانی برای سیستم عامل ویندوز ۱۰ را منتشر می‌کند و همزمان با آن برخی تخفیف‌ها را برای کاربران خود ارائه می‌دهد. البته به نظر می‌رسد این تخفیف‌ها فقط به کاربران آمریکایی محدود شود. این شرکت هم‌اکنون به دانشجویانی که کنسول بازی Xbox One یا یکی از تبلت‌های Surface را خریداری کنند ۳۰۰ دلار تخفیف می‌دهد. همچنین اگر این افراد یک دستگاه لپ‌تاپ ۶۹۹ دلاری دل را خریداری کنند، یک عدد گیرنده تلویزیون هدیه می‌گیرند.در بخش دیگر از تخفیف‌های مایکروسافت اعلام شده است که کاربران آمریکایی می‌توانند به‌ازای خرید لپ‌تاپ جدید از شرکت‌های اچ‌پی، ایسوس و سامسونگ تخفیف ۱۰۰ دلاری را در اختیار بگیرند.شرکت مایکروسافت طرحی را با نام Project Redrock پیش می‌برد که به موجب آن صاحبان رایانه‌های شخصی مبتنی بر ویندوز ۷ و ۸ می‌توانند تمامی قابلیت‌های به‌روزرسانی بزرگ ماه آینده را در اختیار بگیرند. 

ارائه آخرین شانس مایکروسافت به کاربران

$
0
0
شرکت مایکروسافت قصد دارد تا آخرین شانس‌های به‌روزرسانی رایگان به آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز را به کاربران خود ارائه کند و در این راستا قرار است تا اعلاناتی با ابعاد تمام صفحه نمایش برای کاربران به نمایش در بیاید.به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از وب‌سایت خبری تحلیلی gizmodo، ماجرای به‌روزرسانی رایگان به ویندوز ۱۰ را می‌توان اقدامی مثبت از سوی مایکروسافت برای ارائه خدمات به کاربران این سیستم عامل به‌حساب آورد ولی از سوی دیگر این امر موجب تشدید افت فروش در بازار کامپیوترهای خانگی شده است.همان‌طور که خوانندگان عزیز مسلما اطلاع دارند، این بروز رسانی برای ویندوزهای ۷،۸ و ۸.۱ دار دسترس بوده است ولی مایکروسافت قصد دارد تا به‌زودی این روند را تغییر بدهد. بر اساس گزارش‌ها، به‌روزرسانی رایگان به ویندوز ۱۰ در زور بیست و نهم ماه میلادی جاری به پایان خواهد رسید و به همین دلیل نیز مایکروسافت قصد دارد تا کاربران خود را از پایان این فرصت آگاه سازد.بر اساس این برنامه قرار است تا کاربران نسخه‌های مجاز برای دریافت این نسخه از ویندوز، پیغام ویژه‌ای را بر روی سیستم‌های خود دریافت کنند که موجب آگاهی آن‌ها از این وضعیت خواهد شد.با این وجود برای نادیده گرفته نشدن این پیغام‌ها قرار است تا آگهی‌های موردنظر به‌صورت تمام صفحه بر روی نمایشگر فرد ظاهر شود که این امر موجب می‌شود تا کاربر بتواند یکی از دو گزینه یادآور مجدد و به‌روزرسانی فوری را انتخاب کند. 

برنامه مایکروسافت برای بهینه کردن مصرف باتری در ویندوز ۱۰

$
0
0
شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی از ویندوز ۱۰ را بررسی می کند که به کاربران اجازه می‌دهد تنظیمات نیروی دستگاه خود را برای بهبود عملکرد و مصرف باتری، بهبود ببخشند.شرکت مایکروسافت درصدد ایجاد فرآیندی برای کنترل مصرف انرژی بر روی سیستم عامل خود برآمده است. مطابق اخبار منتشره، مایکروسافت به همین منظور یک اسلایدر جدید در بخش تنظیمات باتری در نوار وظیفه مربوط به نسخه جدید ویندوز خواهد افزود.گفته می‌شود که با استفاده از این اسلایدر، کاربران قادر خواهند بود مصرف انرژی در ویندوز خود را به طور موثری بهبود بخشند. به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از The Vrrge، در حال حاضر چنین امکانی در ویندوز کم و بیش وجود دارد،‌ اما کاربران این سیستم عامل برای برخورداری از آن باید به بخش کنترل پنل مراجعه کرده و تنظیمات مصرف نیرو را بصورت کامل در آن قسمت اعمال نمایند.با اینحال تقویت این ویژگی و افزودن آن به تسک‌بار، در واقع بخشی از قابلیت‌های جدید بیلد ۱۵۰۱۴ ویندوز ۱۰ محسوب می‌شود که هم‌اکنون توسط کاربران اینسایدر در حال تست است. ضمنا مایکروسافت نیز وعده داده که در نسخه‌های بعدی به‌روزرسانی سیستم عامل خود، ویژگی‌های بهتری برای کنترل مصرف باتری اضافه خواهد کرد. همچنین بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها، مایکروسافت در به‌روزرسانی‌های آتی سیستم عامل ویندوز، به فکر آزاد کردن حافظه دستگاه و حذف زوائد نیز خواهد بود.مطابق این گزارشات، تنظیمات جدیدی به سیستم عامل اضافه می‌شود که از طریق این گزینه‌ها، ویندوز ۱۰ به صورت اتوماتیک با حذف فایل‌های موقت، و نیز فایل‌هایی که بیشتر از سی روز در سطل بازیافت(Recycle Bin) قرار داشته‌اند، فضای ذخیره‌سازی کامپیوتر را آزاد می‌کند.گفته می‌شود که شرکت مایکروسافت در ماه آوریل آینده، این ویژگی‌ها را به عنوان بخشی از امکانات و قابلیت‌های جدید به‌روزرسانی creator ویندوز ۱۰ منتشر خواهد نمود.البته چنانچه شما نیز دوست دارید این ویژگی‌های گفته شده را بررسی کنید، می‌توانید همین حالا در برنامه ویندوز اینسایدر ثبت نام نموده و این برنامه را دریافت کنید. 

مایکروسافت نسخه ورک‌استیشن ویندوز ۱۰ را عرضه می‌کند

$
0
0
به تازگی، به‌روزرسانی‌های اخیر مایکروسافت، حاوی برخی اطلاعات بوده که کارشناسان را به احتمال عرضه نسخه ورک‌استیشن ویندوز ۱۰ پرو هدایت کرده است.به گزارش ایتنا از رایورز از اینکوایرر، شرکت مایکروسافت درصدد است نسخه ویژه ورک‌استیشن را مجدداً عرضه نماید؛ این خبری است که در بررسی برخی آپدیت‌های جدید سیستم عامل ویندوز، توسط کارشناسان کشف شده است.مطابق این گزارش، هرچند به‌روزرسانی‌های اخیر سیستم عامل جدید مایکروسافت، حاوی هیچ موضوع دندانگیری نبود، اما چند متخصص خبره در این زمینه اطلاعاتی کشف کردند که به نظر غیرطبیعی می‌رسید.این کارشناسان معتقدند که نسخه جدیدی از سیستم عامل ویندوز ۱۰ پرو طراحی شده که مخصوص کامپیوترهای پیشرفته خواهد بود.اطلاعات درز یافته مایکروسافت نشان می‌دهد که این نسخه فعلاً "Windows 10 Pro for Workstation PCs" نام خواهد داشت، هر چند این نام هنوز نهایی نشده است.گفتنی است این نخستین نسخه سیستم عامل ویندوز برای دستگاه‌های کاری (Workstation) است که پس از زمان ویندوز ان.تی عرضه می‌گردد. آخرین نسخه مشابه در این زمینه، ویندوز ان.تی برای ورک‌استیشن‌ها بود که البته پشتیبانی مایکروسافت از این نسخه در سال ۲۰۰۴ از سوی مایکروسافت متوقف گردید.شایان ذکر است بر طبق گفته متخصصین، این نسخه جدید سیستم عامل، چند ویژگی اساسی خواهد داشت. نخست اینکه در حالت ورک‌استیشن کار می‌کند، بدین معنا که توان و شدت فعالیت گرافیکی در آن طبعاً کمتر و بهینه خواهد بود.همچنین فایل سیستم جدید مایکروسافت که پس از NTFS عرضه گردید، یعنی سیستم ReFS در آن فعال خواهد بود.شایان ذکر است که این فایل سیستم جدید قادر است در مواجهه با فایل‌ها و داده‌های حجیم، بسیار سریع‌تر، با دقت بیشتر و ضریب خطای به مراتب کمتری عمل نماید.همچنین این نسخه تازه سیستم‌عامل توانایی آن را دارد که بر روی دستگاهی با چهار پردازنده و نیز حافظه تا ۶ ترابایت کار کند. 

تمدید پشتیبانی واتس‌اپ از پلتفرم بلک‌بری

$
0
0
نرم‌افزار پیام‌رسانی واتس‌اپ به تازگی اعلام کرده که از پلتفرم بلک‌بری تا پایان سال جاری پشتیبانی خواهد نمود.این در حالی است که در سال ۲۰۱۶ این نرم‌افزار اعلام کرده بود که پشتیبانی خود از بلک‌بری را پس از سپری شدن همان سال قطع خواهد نمود.گفتنی است که پیام‌رسان مشهور واتس‌اپ متعلق به شبکه اجتماعی فیس‌بوک است.به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از اینکوایرر، اولتیماتوم سال گذشته واتس‌اپ نهایتاً عملی نشد، زیرا کاربران زیادی در همان وقت به تقابل به آن برخاستند و با تهیه و امضای یک نامه درخواست در مقابل تصمیم واتس‌اپ، خواهان آن شدند که این اقدام انجام نشده و به تعویق بیفتد.در این تومار اینترنتی آمده بود: «واتس‌اپ درصدد است که که پشتیبانی از بلک‌بری را تا پایان سال جاری پایان دهد، این اقدام برای کاربران زیادی که در سراسر جهان از این پلتفرم استفاده می‌کنند قابل قبول نیست.»این نامه افزوده بود: «ما امیدواریم که فیس‌بوک و واتس‌اپ به این واقعیت توجه کنند و در تصمیم خود تجدید نظر نمایند. حداقل خواسته ما این است که دست کم پشتیبانی بدون به‌روزرسانی انجام گیرد.»امضاء کنندگان نامه از همه دیگر کاربران بلک‌بری خواسته بودند که به این درخواست بپیوندند.گفتنی است در همان زمان، مدیران بلک‌بری نیز طی بیانیه‌ای اعلام کردند که در تلاشند تا نظر فیس‌بوک و واتس‌اپ را به نفع کاربران و پلتفرم خود تغییر دهند، ضمن اینکه به راه حل‌های جایگزین نیز فکر خواهند کرد.مدیران بلک‌بری همچنین از کاربران خود خواستند که با هشتگ ILoveBB10Apps# نظر خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند.به نظر می‌رسد که سرانجام مدیران واتس‌اپ پیام کاربران بلک‌بری را شنیدند و تصمیم خود را تغییر دادند. شایان ذکر است که بیش از پنج هزار کاربر، نامه مزبور را امضاء نموده بودند.به دنبال این ماجرا، این نرم‌افزار پیام‌رسان در هفته گذشته اعلام کرد که بنا به درخواست کاربران، پشتیبانی خود را یک سال دیگر، یعنی تا پایان سال ۲۰۱۷ تمدید خواهد نمود.شایان ذکر است که این نرم‌افزار، همچنین پشتیبانی خود از دو پلتفرم مشهور نوکیا یعنی S40 و S60 را نیز ادامه خواهد داد. 

بخشی از سورس کد ویندوز ۱۰ لو رفت

$
0
0
بخشی از سورس کد جدیدترین نسخه سیستم‌عامل شرکت مایکروسافت یعنی ویندوز ۱۰ این هفته به بیرون درز کرد. این کدها، البته شامل بخش خاصی از این سیستم‌عامل بودند.به طوری که گزارش‌ها نشان می‌دهد، برملا شدن این اطلاعات صرفاً از روی تصادف بوده است، هر چند این موضوع برای غول نرم‌افزاری جهان سنگین بود و به سرعت به آن واکنش نشان داد.البته این اتفاق، پیش‌تر نیز برای مایکروسافت روی داده بود.به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از ورج، قسمتی از متن کدهای لو رفته، عبارت از برخی درایورهای ویندوز بوده‌اند که وظیفه نصب و راه‌اندازی بعضی از اجزاء فرعی سیستم را بر عهده دارند. به طوری که سایت موردنظر اعلام کرده، این درایورها مربوط به دیوایس‌هایی مانند USB و حافظه ذخیره و نیز راه‌انداز شبکه وایرلس از طریق وای‌فای در سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ بوده‌اند.مطابق جزئیات اعلام شده، این کدها ابتدا به سایت Beta Archive پست شده‌اند و سپس به شکل تصادفی از دیگر سایت‌ها و رسانه‌ها سردرآورده‌اند.گفتنی است سایت مزبور در حقیقت یک پایگاه مشهور و مرتبط با نسخه‌ها و نیز آپدیت‌های جدیدی است که مایکروسافت برای سیستم‌عامل ویندوز خود منتشر می‌کند؛ این سایت ضمن بررسی و رصد دقیق این اطلاعات، تلاش می‌کند به آنها دست پیدا کند.این سایت همچنین تلاش می‌کند از راه‌های گوناگون و با کمک کاربران و داوطلبان و برنامه‌نویسان، مجموعه‌ای از این نسخه‌ها و اطلاعات مربوط به سیستم‌عامل جدید را تدوین کند و سپس به منظور بررسی و یافتن اشکالات احتمالی و نیز توسعه، آنها را با دیگر برنامه‌نویسان، توسعه‌دهندگان و نیز کاربران علاقه‌مند به اشتراک بگذارد.شرکت‌های فعال در توسعه نرم‌افزارهای ویندوزی نیز از این طریق، به ابزارهای موردنیاز خود دست می‌یابند.گفتنی است که سورس کد اخیر نیز در همین جریان به بیرون درز کرده است.سخنگوی شرکت مایکروسافت در این زمینه اعلام کرده: «تأیید می‌کنیم که بخشی از سورس ویندوز ۱۰ که توسط شرکت‌های همکار مورد استفاده برنامه‌نویسی قرار می‌گرفته، متأسفانه لو رفته و منتشر شده است.» وی البته کوشید این اطلاعات را چندان بااهمیت قلمداد نکند.این در حالی است که برخی منابع خبری دیگر ادعا کرده‌اند که حجمی در حدود ۳۲ ترابایت از اطلاعات و داده‌ها شامل برخی نسخه‌ها و به‌روزرسانی‌ها و تغییرات منتشر نشده نیز در جریان اتفاق مزبور لو رفته است.همچنین گفته می‌شود حجم اطلاعات درز کرده،‌ بیش از مقداری است که در اتفاق مشابه و در سال ۲۰۰۴ برای ویندوز ۲۰۰۰ رخ داد. با این‌حال مایکروسافت با تکذیب این ادعا،‌ اعلام کرده که حجم مورد نظر بسیار کمتر از ارقام اعلام شده است. 

فیوشا، جایگزین اندروید خواهد شد؟

$
0
0
دو هفته پیش خبر ایجاد سیستم‌عامل فیوشا روی گوشی‌های هوشمند و تبلت به‌عنوان جایگزینی برای اندروید منتشر شد.به گزارش ایتنا از خبرآنلاین، برخلاف اندروید که از کرنل لینوکس استفاده می‌کند، فیوشا از کرنل مدرنی به نام Magenta بهره می‌برد.دیو بروک، قائم‌مقام مهندسی اندروید در اظهارنظر رسمی یادآور شد قرار نیست این سیستم‌عامل جایگزین اندروید شود. وی البته افزود دست‌کم در کوتاه‌مدت چنین قصدی نداریم و فیوشا مراحل ابتدایی طراحی خود را می‌گذارند و شاید جدا از اندروید دنبال شود.به گفته وی اگر توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری روی موفقیت‌های اندرویدی خود حساب باز کرده‌اند، می‌توانند به این استراتژی ادامه دهند چراکه قرار نیست فعلاً فیوشا جایگزین اندروید شود.وی تأکید کرد پروژه‌های متنوع نرم‌افزاری در گوگل دنبال می‌شود که فیوشا یکی از آنهاست و اگر موفقیت‌های لازم را به‌دست آورد، ممکن است یک روزی بحث جایگزینی آن هم در سال‌های دور مطرح شود.

مشخصات سیستم عامل اندروید ۸ لو رفت

$
0
0
به گزارش ایتنا از مهر به نقل از بی.جی.آر، در شرایطی که تنها دو درصد از کاربران سیستم عامل اندروید به نسخه ۷ این سیستم عامل مهاجرت کرده‌اند، گوگل قصد دارد نسخه بعدی اندروید موسوم به اندروید ۸ را طراحی کند.اندروید ۸ احتمالا در اواخر سال ۲۰۱۷ عرضه می‌شود و اولین ویژگی تازه آن Copy Less نام دارد که به کاربران گوشی‌های اندرویدی امکان می دهد به طور خودکار اطلاعات مرتبط با موضوعی خاص را برای کپی کردن از یک منبع پیدا کنند. با این کار ارسال اطلاعات مدنظر از طریق پیامک یا ایمیل تسهیل می‌شود.به عنوان مثال اگر شما با دوستتان در حال گپ زدن در مورد غذا خوردن در رستورانی خاص باشید و بخواهید اطلاعات مربوط به مکان این رستوران را از میان انبوهی از مطالب بیان شده بیابید تنها کافیست به صفحه گپ برگردید عبارت این رستوران در ... را تایپ کنید تا پیشنهاداتی در مورد آدرس رستوران مذکور نمایش داده شود تا بتوانید آنها را کپی کنید.قابلیت جذاب دیگر امکان ضربه زدن با انگشت بر روی یک آدرس و باز شدن خودکار برنامه نقشه گوگل برای نشان دادن آدرس محل مذکور است. این قابلیت قبلا در گوشی‌های آیفون وجود داشته است.ویژگی سوم، امکان تایپ تنها یک حرف انگلیسی برای اجرای برخی فرامین است. به عنوان مثال با تایپ کردن حرف C فهرست تماس ها یا Contatcts در دسترس قرار می‌گیرد. گوگل هنوز این اطلاعات را رد یا تایید نکرده است.

پایان روند صعودی سریع ویندوز ۱۰

$
0
0
آمار و ارقام حاکی از آن هستند که با پایان یافتن زمان تعیین‌شده برای به‌روزرسانی رایگان به ویندوز ۱۰، آمار مهاجرت به این سیستم عامل نیز به افتی چشمگیر روبرو شده است.به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از وب‌سایت خبری تحلیلی ghacks، مایکروسافت چندی پیش به‌صورت رسمی امکان به‌روزرسانی رایگان به ویندوز ۱۰ را پایان‌یافته اعلام کرد و حال به نظر می‌رسد که این امر اثرات خود بر روی میزان استفاده از این سیستم عامل را به‌جای گذاشته است.آمار به‌دست‌آمده از مهاجرت به ویندوز ۱۰ در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶ تنها ۰.۴ درصد پیشرفت را نشان می‌دهد که این رقم در مقایسه با دوران پیش از محدودیت به‌روزرسانی رایگان عملا بسیار ناچیز به‌حساب می‌آید. جالب است که در ماه گذشته میزان مهاجرت به ویندوز ۸.۱ نسخه ۶۴ بیت از ویندوز ۱۰ پیشی گرفته است و همین امر به‌خودی‌خود نشان‌دهنده تغییر رویکرد کاربران است.شایان‌ذکر است که تعداد کلی کاربران ویندوز در ماه سپتامبر با کاهشی ۰.۳۳ درصدی روبرو بوده است که در این میان بیشترین میزان کاهش متعلق به ویندوز xp ۳۲ بیت و نسخه اولیه ویندوز ۱۰ بوده است.شایان‌ذکر است که آمار و ارقام تحلیلی ارائه‌شده توسط مرکز بازی‌های آنلاین استیم نیز این افت را تائید می‌کند. 

رابط کاربری TouchWiz

مایکروسافت ادعا می‌کند ویندوز 10 در برابر پتیا مقاوم است

$
0
0
باج‌افزار پتیا نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز را هدف قرار داده و با قفل کردن فایل‌های ذخیره شده کاربران از آنها برای بازگشایی قفل فایل‌ها تقاضای باج ۳۰۰ دلاری می‌کند.به گزارش ایتنا از مهر، طراحی این باج‌افزار نیز با سوءاستفاده از اطلاعات موجود در مورد ابزار هکری آژانس امنیت ملی آمریکا صورت گرفته است. این نهاد دولتی در آمریکا از آسیب‌پذیری‌های ویندوز و ده‌ها نرم‌افزار دیگر برای سرقت اطلاعات و جاسوسی سایبری استفاده می‌کند، اما نشت این اطلاعات به اینترنت باعث شده تا هکرها از آنها برای طراحی باج افزار و آزار و اذیت کاربران فضای مجازی استفاده کنند.مایکروسافت می‌گوید پتیا را به طور دقیق مورد بررسی و تحلیل قرار داده و به این نتیجه رسیده که بیشترین میزان آلودگی به پتیا مربوط به کاربران ویندوز ۷ است که در سال ۲۰۰۹ عرضه شده است.باج‌افزار پتیا حملات خود را از کشور اوکراین آغاز کرد و بیش از ۷۰ درصد رایانه‌های آلوده شده به پتیا در این کشور واقع هستند. مقامات اوکراینی روس ها را عامل طراحی پتیا می‌دانند.مایکروسافت همچنین می‌گوید دامنه حملات باج افزار پتیا محدودتر از واناکرای است که ماه گذشته بیش از ۲۰ هزار رایانه را آلوده کرد. البته پتیا در میان شرکت‌های خصوصی و نهادهای دولتی در اروپا قربانیان بزرگ‌تری داشته است.بررسی‌های مایکروسافت نشان می‌دهد که بدافزارهای آنی قدرت‌مندتر بوده و با امکانات بیشتری عرضه می شوند و لذا سازمان‌ها و شرکت‌های تجاری باید به تدریج به استفاده از ویندوز ۱۰ روی آورند که قابلیت‌های امنیتی گسترده‌تری دارد و از هوشمندی بیشتری در برابر تهدیدات دنیای مجازی برخوردار است.

نسخه بتای iOS 11 برای عموم عرضه شد

$
0
0
به تازگی نخستین نسخه بتای سیستم عامل مشهور اپل iOS که مربوط به ورژن ۱۱ این پلتفرم می‌شود عرضه شده و برای دانلود در اختیار کاربران قرار گرفته است.به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از اینکوایرر، شرکت اپل البته تصریح کرده که این نسخه، بتاست و نمی‌توان آن را نهایی تلقی نمود، چرا که ممکن است دارای باگ‌ها و ایرادات فنی باشد که به تدریج رفع خواهند شد.به همین خاطر به کاربران توصیه نمی‌شود که آن را بر روی دیوایس اصلی خود اعم از آیفون یا آیپد نصب نمایند، زیرا صرفاً به منظور تست و ارزیابی عرضه شده است.گفتنی است که معمولاً شرکت اپل پیش از انتشار نسخه نهایی سیستم‌عامل جدید جهت استفاده کاربران، نسخه یا نسخه‌هایی با نام "بتا" عرضه می‌کند که ضمن آشنایی با برخی ویژگی‌های آن، ایرادات و باگ‌های احتمالی آن نیز کشف شده و توسط شرکت، برطرف گردد.به همین دلیل است که نصب آن با ریسک همراه است و اپل همواره وجود این ریسک را گوشزد می‌کند.در این خصوص اپل به صورت رسمی از کاربران خواسته که به این ریسک توجه داشته باشند: «اگر علاقه‌مند به پذیرش این ریسک هستید، حتماً در ابتدا از دیوایس خود مانند آیفون و آیپد یک نسخه پشتیبان تهیه نمایید و سپس نسخه جدید سیستم‌عامل را از سایت رسمی شرکت دانلود و آن را نصب کنید.»شایان ذکر است، از آنجا که کاربران همواره منتظر عرضه نسخه جدید سیستم‌عامل اپل هستند، iOS 11 برای نخستین بار در کنفرانس جهانی شرکت اپل با نام WWDC نمایش داده شد و برخی تحولات آن از سوی مدیران این شرکت تشریح شد. هر چند ظاهراً تغییرات اساسی در این نسخه جدید به چشم نمی‌خورد، اما برخی تغییرات آن جالب و مورد انتظار کاربران است.از جمله این تغییرات، مربوط به "سیری" است که هوشمندتر شده است. به عنوان مثال اگر پیامی دریافت کنید که موقعیت مکانی شما را می‌پرسد، اکنون سیری می‌تواند به سرعت موقعیت شما را یافته و ارائه کند.همچنین ترجمه انگلیسی به چند زبان محلی در سیری تعبیه شده است که شامل چینی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی و اسپانیایی است.علاوه بر این، سرویس اپل‌پی نیز به گونه‌ای آپدیت شده که کاربران بتوانند به شکل P2P (کاربر به کاربر) و از طریق iMessage پرداخت انجام دهند. این سرویسی جذاب است، هر چند در خصوص جزئیات آن اطلاعات دقیق ارائه نشده است. صرفاً می‌دانیم که پول ابتدا به جایی که اصطلاحاً "کارت پرداخت نقدی اپل" نام دارد منتقل می‌گردد، اما در مورد ادامه این فرآیند چیزی اعلام نشده است.همچنین تغییراتی در اپلیکیشن عکس ایجاد شده و ویژگی‌هایی شبیه بومرنگ و HEVC و نیز HEIF بدان افزوده شده است. ضمناً برای نرم‌افزار پیامک آن نیز شاهد تغییراتی خواهیم بود. 

ضربه‌های مایکروسافت به ویندوز فون همچنان ادامه دارد

$
0
0
به نظر می‌رسد نه‌تنها مایکروسافت هیچ برنامه‌ای برای نجات ویندوز فون ندارد بلکه به‌صورت مستقیم در حال آسیب رساندن به این سیستم عامل همراه است.به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از وب‌سایت خبری تحلیلی neowin، اوضاع‌واحوال ویندوز فون هرروز بدتر از روز پیش می‌شود و مایکروسافت نسخه نادلا به‌هیچ‌عنوان تلاشی برای نجات این پلتفرم قوی به خرج نمی‌دهد.چندی پیش شاهد خروج برخی از محصولات سری لومیا از بازارهای آنلاین مایکروسافت بودیم و حال مایکروسافت ضربه‌ای نرم‌افزاری را به این سیستم عامل وارد ساخته است. ماجرا ازاین‌قرار است که نرم‌افزار لومیا هایلایتز که یکی از نرم‌افزارهای محبوب بر روی دستگاه‌های ویندوزفونی به‌حساب می‌آمد به‌تازگی شاهد پایان پشتیبانی مایکروسافت از خودش بوده است.این نرم‌افزار که آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به محصولات مایکروسافت و ویندوز فون را به کاربران ارائه می‌کرد به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نرم‌افزارهای پیش‌فرض ویندوز فون شناخته می‌شد و به همین دلیل نیز پایان پشتیبانی از آن به‌صورت غیرمستقیم پیام پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز فون را به همراه دارد.نکته جالب اینجاست که مایکروسافت چندی پیش نام این نرم‌افزار را تغییر داده بود و به همین دلیل این اقدام اخیر اندکی غافلگیرکننده به نظر می‌رسد. 
Viewing all 2293 articles
Browse latest View live




Latest Images